Γιορτή λήξης 2021 – 2022

Μια ακόμη σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Το κλείσιμό της γιόρτασαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Μετά από τρεις σχολικές χρονιές κατά τις οποίες δεν είχαν πραγματοποιηθεί γιορτές, η λαχτάρα να παραβρεθούμε και να καμαρώσουμε τους μαθητές μας ήταν μεγάλη.

Εφέτος αρκετά σχολεία, σε όλη την Ελλάδα, έστειλαν τα δικά τους μηνύματα υπέρ της ειρήνης. Μαθητές και εκπαιδευτικοί χρησιμοποίησαν ποικίλους τρόπους για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους απέναντι στον πόλεμο.

Το σχολείο μας παρουσίασε το σχετικό θέμα «Πόλεμος και Ειρήνη», σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά του πολέμου, στους πρόσφυγες και στην παγκόσμια ειρήνη.

Η γιορτή ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Διευθυντή  κ. Γιώργο Αλούκο, ο οποίος  αναφέρθηκε στο επίκαιρο θέμα του πολέμου. Επισήμανε ότι η ειρήνη δεν αποκαθίσταται μια και καλή και για πάντα. Γι’ αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε όλα όσα πρέπει να γίνουν, για να στεριώσει και να μην ξαναγυρίσει ο πόλεμος. Η ειρήνη μπορεί να οικοδομείται παντού και σε κάθε στιγμή. Όταν μελετούμε την ιστορία του κόσμου, όταν συζητάμε μ’ αυτούς που έχουν διαφορετικές αντιλήψεις, όταν αντιδρούμε μπροστά στις αδικίες, χτίζουμε την ειρήνη. Παρουσίασε με επιτυχία τα αποτελέσματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και πλήθος ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν στη διάρκεια του σχολικού έτους από όλες τις τάξεις του σχολείου. Ευχαρίστησε από καρδιάς τους γονείς και τα παιδιά της έκτης δημοτικού, αλλά και τον σύλλογο Γονέων για την άψογη συνεργασία που είχαν.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν θεατρικά δρώμενα και τραγούδια από όλες τις τάξεις που κατάφεραν να συγκινήσουν αλλά και να αποσπάσουν το χειροκρότημα όλων μας!

Βέβαια, την παράσταση έκλεψαν οι απόφοιτοι του σχολείου μας, οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης. Στον αποχαιρετιστήριο λόγο τους απήγγειλαν ποίημα που είχαν γράψει για τον δάσκαλό τους. Εμφανώς συγκινημένος ο κ. Γιώργος Χριστόπουλος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη μοναδικότητά τους, στην πίστη που θα πρέπει να μείνει ριζωμένη στην καρδιά τους και την πεποίθηση πως θα δουν τα όνειρά τους να πραγματοποιούνται. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έδωσε αναμνηστικά δώρα και ευχήθηκε να έχουν καλή σταδιοδρομία στην από εδώ και έπειτα μαθητική τους πορεία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα τραγούδια “Για πάντα στις καρδιές μας”, σε στίχους του κ. Γιώργου Χριστόπουλου και “Όπου υπάρχει αγάπη” σε στίχους του κ. Στέφανου Βαρελά, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού.

Ευχόμαστε ολόψυχα να προοδεύσουν στη ζωή τους!

Πολλά συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για την πολύ όμορφη γιορτή!


 

 

Μπορείτε να αφήσετε σχόλια σε αυτό το άρθρο.