Εκπαιδευτική επίσκεψη της Δ’ τάξης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Βάσω Βασιλάρα, Νίκη Σαραφίδου

Την Τρίτη 5-2-2019  η Δ΄ τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε το  Εθνικό  Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. Με τη βοήθεια ξεναγού έκαναν ένα  “ταξίδι  στην  ιστορία”.

Παρατηρώντας  τα εκθέματα, ξεκίνησαν από την εποχή του λίθου και του χαλκού. Θυμήθηκαν ξανά τους τρεις σπουδαίους πολιτισμούς που γνώρισαν στην Τρίτη τάξη, τον μινωικό, τον κυκλαδικό και τον μυκηναϊκό. Θαύμασαν τα χρυσά εκθέματα των Μυκηνών, αγγεία  της  γεωμετρικής εποχής καθώς και τα αγάλματα της αρχαϊκής  και κλασσικής εποχής.

Έμαθαν πώς έκρυψαν τα αγάλματα και τα άλλα εκθέματα κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής για να τα σώσουν.

Αυτό που εντυπωσίασε ιδιαίτερα τα παιδιά ήταν η ξενάγηση και η γνωριμία με τον αιγυπτιακό πολιτισμό. Είδαν μούμιες, αιγυπτιακά σύμβολα, εκθέματα από την Αλεξάνδρεια.

Τέλος είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την ομορφιά της αρχαιότητας μυρίζοντας  « Το Ρόδο της Αφροδίτης », ένα αιθέριο έλαιο, με τρόπο τελετουργικό, σε έναν ιδιαίτερο χώρο , πίσω από το άγαλμα της Αφροδίτης. Άρωμα που παρασκευάστηκε από χημικούς που βασίστηκαν σε μελέτες αρχαίων κειμένων και πινακίδων Γραμμικής Γραφής Β?.

Έκαναν βόλτα στον εσωτερικό κήπο  με τα αγάλματα και επέστρεψαν ενθουσιασμένα από την επίσκεψή τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

 

Sorry, no comments or trackbacks are allowed on this post.