Γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Γιώργος Χριστόπουλος, Ευσταθία Ελευθερίου

Την Παρασκευή 26/10/2018 πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Η γιορτή ξεκίνησε με την καθιερωμένη ανάγνωση πρακτικού για την επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών, υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου και παράδοση της ελληνικής σημαίας από τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Αλούκο Γιώργο.

Στη συνέχεια οι μαθητές της Ε’ τάξης, μέσα από αφηγήσεις, ποιήματα, ηχητικά ντοκουμέντα, τραγούδια και θεατρικά, ζωντάνεψαν τις μνήμες εκείνων των ημερών που η πατρίδα μας έγραψε χρυσές σελίδες, τόσο στη δική της, όσο και στην παγκόσμια ιστορία.

Ο τορπιλισμός της Έλλης, η αναχώρηση των στρατιωτών για το μέτωπο, οι δυσκολίες της ζωής πάνω στα βουνά της Πίνδου συγκίνησαν τους μαθητές, ενώ τα τραγούδια της νίκης και οι επιτυχίες του στρατού μας ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους. Τέλος, η περίοδος της Κατοχής και της Αντίστασης του λαού έφεραν στο νου δύσκολες στιγμές της Ιστορίας και έδωσαν το παράδειγμα ότι ο αγώνας για λευτεριά, ειρήνη και δικαιοσύνη δεν πρέπει να παύει ποτέ.

Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!

 

 

 

Sorry, no comments or trackbacks are allowed on this post.