Εκπαιδευτική επίσκεψη της Δ’ τάξης στον Μαραθώνα

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Γιώργος Χριστόπουλος, Ευσταθία Ελευθερίου

Σήμερα  Τετάρτη 22/11/2017 η Δ’  τάξη πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στη Λίμνη και τον Τύμβο Μαραθώνα. Από το πρωί και καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας ο καιρός ήταν πολύ καλός με ηλιοφάνεια και ζέστη, θυμίζοντας καλοκαιράκι.

Το πρωί επιβιβαστήκαμε στο πούλμαν και η εκδρομή μας ξεκίνησε με πρώτο προορισμό το Μαραθώνα για να δούμε το τεχνητό φράγμα και τη λίμνη, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σημαντικότερους υγροτόπους της Αττικής εξαιτίας της πληθώρας των ειδών που φιλοξενεί.

Η λίμνη δημιουργήθηκε το 1931 μετά την ανύψωση του φράγματος και έως το 1959 αποτελούσε τη βασική πηγή υδροδότησης της Αθήνας.

  

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το χώρο που έγινε η μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ. και τον τύμβο που στήθηκε προς τιμή των πεσόντων. Ο ξεναγός μας περιέγραψε λεπτομέρειες για τη θρυλική αυτή μάχη των Ελλήνων κατά των Περσών, που όρισε τη μοίρα του δυτικού πολιτισμού.

 

Φεύγοντας από το Μαραθώνα σταθήκαμε στο σημείο εκκίνησης του Μαραθώνιου δρόμου, του δρόμου που διένυσε ο Φειδιππίδης προκειμένου να αναγγείλει στους Αθηναίους το αποτέλεσμα της μάχης. Κάναμε κι εμείς μια εικονική εκκίνηση και στη συνέχεια φτάσαμε στην παραλία. Είχαμε λίγη ώρα  να περπατήσουμε, να γνωρίσουμε το μέρος, να αστειευτούμε, να φάμε και να χαλαρώσουμε.

Η εκδρομή μας έληξε ευχάριστα, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους.

 

Sorry, no comments or trackbacks are allowed on this post.