Εκπαιδευτική επίσκεψη της Ε΄ τάξης στο Αστεροσκοπείο Αθηνών

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Μητρούση Χριστίνα , Χριστόπουλος Γιώργος, Ζευγαρά Αικατερίνη

Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 οι μαθητές της Ε1 και Ε2 τάξης πέρασαν ένα επιμορφωτικό και ψυχαγωγικό πρωινό στα πλαίσια της επίσκεψης τους στο Λόφο της Πνύκας.
Αφορμή υπήρξε το project στο μάθημα των Αγγλικών “Our solar system” για να ξεκινήσει ένας περίπατος στον πεζόδρομο της “Αποστόλου Παύλου” στο Θησείο με κατάληξη στον εντυπωσιακό καταπράσινο περίβολο του Αστεροσκοπείου όπου ξαποστάσαμε.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Σε λίγη ώρα αντικρίσαμε την επιβλητική είσοδο του αρχιτέκτονα Hansen όπου αποτελούσε και τον τελικό προορισμό μας “Το Αστεροσκοπείο Αθηνών”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Δύο έμπειροι και ευγενέστατοι επιστήμονες μας ξενάγησαν στις δύο αίθουσες όπου δεν προλαβαίναμε να κρατάμε σημειώσεις και να θαυμάζουμε τον παλαιότερο και πληρέστατο χάρτη της σελήνης ένα από τα παλαιότερα 24ωρα ρολόγια και βιβλιοθήκες με βιβλία του 6 μχ αιώνα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Επίσης μπορέσαμε  να παρατηρήσουμε τις Καρυάτιδες μέσα από ένα παλαιό τηλεσκόπιο και να πάρουμε πληροφορίες για τον αρχαιότερο υπολογιστή του κόσμου “Τον μηχανισμό των Αντικυθήρων” και ένα σωρό άλλες πληροφορίες που καταγράψαμε στον σκληρό μας δίσκο.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η έκπληξη μας υπήρξε μεγαλύτερη όταν ξεναγηθήκαμε στην αίθουσα του παλαιού Αστεροσκοπείου με θέα όλη την πόλη των Αθηνών και τον Ιερό Βράχο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αντικρίσαμε το γιγάντιο τηλεσκόπιο όπου μπορείς να παρακολουθήσεις την ουράνια σφαίρα τις νυκτερινές ώρες. Εκεί μας κατέγραψε και η κάμερα της τηλεόρασης γνωστού ελληνικού καναλιού.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Χαρούμενοι και έτοιμοι για νέες εξερευνήσεις του σύμπαντος που μας περιβάλλει, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.

Sorry, no comments or trackbacks are allowed on this post.