Τελετή Αγιασμού 2019-2020

Με τον καθιερωμένο Αγιασμό ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά 2019 – 2020 στο 39ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου, της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφίας Ζαχαράκη, του Διευθυντή, Υποδιευθυντή, εκπαιδευτικών, μελών τοπικών φορέων, μαθητών και γονέων.

Την Ιερά Ακολουθία του Αγιασμού τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Μετέφερε τις ευλογίες του για μια καλή και δημιουργική χρονιά γεμάτη υγεία, δύναμη και προκοπή. Ευχήθηκε στα παιδιά μας να γίνουν σοφοί και ότι υπάρχουν στον κόσμο δύο ειδών σοφίες. Εκείνη που βγαίνει από το σχολείο, τα γράμματα, τις εμπειρίες ζωής και η σοφία που κατεβαίνει με ένα δικό της τρόπο από τον ουρανό, από την επικοινωνία του ανθρώπου με τον Θεό.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, προέτρεψε τους μαθητές να προσπαθήσουν φέτος και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Να ανοίγονται στη δασκάλα, στον δάσκαλο, στα παιδιά για οποιοδήποτε θέμα τα απασχολεί ή τα στεναχωρεί. Τέλος να θυμούνται ότι όπως μαθαίνουν από τους δασκάλους και τις δασκάλες τους, έτσι μαθαίνουν και οι δάσκαλοι από αυτούς. Άρα είναι μία ζωντανή διαδικασία, η οποία θα τους δημιουργήσει ωραίες αναμνήσεις που κανείς ποτέ δεν θα μπορέσει να τους στερήσει.

Καλό ξεκίνημα με δύναμη και υγεία!

Sorry, no comments or trackbacks are allowed on this post.