Γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Αικατερίνη Ντούλα, Σταυρούλα Καλαποθάκου

Σήμερα Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 στη αίθουσα θεάτρου του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης η γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Τιμούμε την Επανάσταση του 1821, αλλά και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που αναδεικνύει διαχρονικά, διδάγματα, θρησκευτικές αρχές και αξίες.

Το πρόγραμμά της γιορτής ξεκίνησε με τον Ακάθιστο Ύμνο «Τη Υπερμάχω». Ακολούθησε η παράδοση σημαίας από τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Γιώργο Αλούκο.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής παρουσιάστηκε το χρονικό της 25ης Μαρτίου με αφηγήσεις, απαγγελίες ποιημάτων, τραγούδια, παραδοσιακούς χορούς αλλά και δραματοποιημένα σκετς εμπνευσμένα από τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων. Οι κλέφτες, ο Κολοκοτρώνης, ο Αθανάσιος Διάκος, ο Καραϊσκάκης, ο Παπαφλέσσας, η Μαντώ Μαυρογένους  και η Έξοδος του Μεσολογγίου ανέσυραν μνήμες από το παρελθόν και έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά μας να θυμηθούν τα ιδεώδη για τα οποία αγωνίστηκαν οι πρόγονοί μας.

Οι μαθητές μαζί με τις δασκάλες τους κ. Αικατερίνη Ντούλα και κ. Σταυρούλα Καλαποθάκου, που επιμελήθηκαν την γιορτή, σε συνεργασία με τον μουσικό  κ. Παναγιώτη Γράβαρη, την γυμνάστρια κ. Χάιδω Μαχίκα και τον υποδιευθυντή κ. Γιώργο Χριστόπουλο χειροκροτήθηκαν θερμά από όλους, για την πολύ καλή οργάνωση της γιορτής αλλά και για το μάθημα ιστορίας που μας δίδαξαν.

Αξίζουν συγχαρητήρια για την πολύωρη προετοιμασία τους.

Sorry, no comments or trackbacks are allowed on this post.