6/3/2018 Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας

Η 6η Μαρτίου  έχει καθιερωθεί ως ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού. Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο είναι και ομαδικό φαινόμενο, καθώς δεν αφορά μόνο το μαθητή που εκφοβίζει και εκείνον που εκφοβίζεται, αλλά και όσους είναι παρόντες ή γνωρίζουν την ύπαρξή του, δηλαδή τους παρατηρητές, οι οποίοι μπορεί να είναι είτε μαθητές είτε ενήλικες.

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο, πραγματοποιήθηκε σχετική εκδήλωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με σκοπό την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των μαθητών στο ανησυχητικό αυτό φαινόμενο της βίας και την επαγρύπνηση όλης της σχολικής κοινότητας για την έγκαιρη παρέμβαση, ώστε να περιοριστούν οι πιθανότητες εκδήλωσής της και να αποτραπούν οι αρνητικές της συνέπειες στις διαπροσωπικές σχέσεις των παιδιών.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης  υπογραμμίστηκε το δικαίωμα του κάθε παιδιού να έρχεται στο σχολείο χωρίς να φοβάται, η ελεύθερη έκφραση των συναισθημάτων του και η υποχρέωση όλων να προστατεύουν και να ενισχύουν με τη φιλία τους τα παιδιά που κινδυνεύουν να γίνουν θύματα σχολικής βίας και εκφοβισμού.

Παράλληλα, προβλήθηκαν σύντομα βίντεο με αντίστοιχο περιεχόμενο, τα οποία προβλημάτισαν τα παιδιά και σχολιάστηκαν εκτενέστερα.

 

Η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή ταινίας μικρού μήκους όπου πρωταγωνιστούν πρώην μαθητές της Στ΄ τάξης του σχολείου μας.

Sorry, no comments or trackbacks are allowed on this post.