Εκδρομή Δ΄ Τάξης στο “Κέντρο της Γης”

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Μαρία Αντιόχου, Ευσταθία Ελευθερίου

8-10-2014

Την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014, η Δ΄τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε το «Κέντρο της Γης» στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Α. Τρίτσης.Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της “Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης”.

Τα παιδιά παρακολούθησαν το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι στη ζωή της φύσης, για τα παιδιά της πόλης».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA O

Αφού μοιράστηκαν σε ομάδες, πήραν οδηγίες και ξεκίνησαν. Η ξενάγηση άρχισε με τα ασπόνδυλα έντομα, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν αλλά και να μάθουν πως όχι μόνο δεν είναι εχθροί του ανθρώπου και της φύσης, αλλά αντίθετα, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία των οικοσυστημάτων.
Κι από τα πιο μικρά όντα πέρασαν στα πιο μεγάλα θηλαστικά: τα άλογα. Τον πιο καλό συνεργάτη του ανθρώπου στην καλλιέργεια της γης.

O O

Μετά τους στάβλους τους περίμενε μια έκπληξη, ο πύργος του κτήματος με τον όμορφο περίβολο, τα αγάλματα και τους παπαγάλους. Τα παιδιά έπαιξαν, ξεκουράστηκαν κι άκουσαν τι είχαν να τους που τα υπεραιωνόβια δέντρα.

OO

Συνέχισαν την περιπλάνηση τους περνώντας από τη γέφυρα που οδηγεί στο άγριο οικοσύστημα. Λεπτομέρειες, χρώματα, φυτά και ζώα που ίσως δεν είχαν ξαναδεί!

O O

Τελευταία στάση στο βιολογικό περιβόλι. Εκεί έμαθαν πώς καλλιεργούνται τα βιολογικά προϊόντα και πως παράγεται το οργανικό λίπασμα (κομποστοποίηση).

O O

Μέσα από την βιωματική αυτή ξενάγηση, τα παιδιά ήρθαν πιο κοντά στη γη, στις ρίζες τους και το πιο σημαντικό, βίωσαν έννοιες όπως η αλληλεγγύη, η συνεργασία, η προσπάθεια, ο σεβασμός.

Sorry, no comments or trackbacks are allowed on this post.